huidig status van de wildwaterbaan Zoetermeer

Helaas is het op het moment nog steeds niet mogelijk om te varen op de wildwaterbaan. Er wordt echter wel door verschillende partijen hard gewerkt om dit in de toekomst weer mogelijk te maken. Het watersport verbond is samen met de nieuwe eigenaar en de gemeente aan het kijken naar mogelijkheden om de kosten van de baan te verminderen.

 

Laatste nieuws

9 months ago

NKB-WildWaterAcademie

Er wordt opnieuw gesloopt aan het hoofdgebouw van Dutch Water Dreams. Het gaat om de afgekeurde staalconstructie boven de flowriders, maar ook om de kleedruimte. De rest blijft overeind. Wel opmerkelijk dat wel wordt gesloopt, maar geen (tijdrovende) herbouwvergunning is aangevraagd. Ook van een bussinesplan is na 1.5jaar helaas nog steeds geen sprake. We zijn benieuwd naar de plannen. Gelukkig schreef het college van B&W op 22 december 2017, naar aanleiding van raadsvragen door Zoetermeer Vooruit, dat zij trots is op de wildwaterbaan en dat zij de sportdoelstelling van het complex zeker zullen handhaven. Vandaag heeft Zoetermeer Vooruit dit standpunt opnieuw aangehaald in de Gemeenteraad Zoetermeer. NKB-WildWaterAcademie en Watersportverbond blijven benadrukken dat de wildwaterbaan van Dutch Water Dreams van grote en onvervangbare waarde is voor sport in Zoetermeer en Nederland. ... See MoreSee Less

12 months ago

NKB-WildWaterAcademie

Politieke partij Zoetermeer Vooruit vindt dat de wildwaterbaan weer open moet en schrijft in haar programma:

"Er is voor miljoenen geïnvesteerd in een wildwaterbaan in het Burgemeester Van Tuyllpark. De wildwatervaarders en de kanobond willen graag dat de baan weer opengesteld wordt maar de baan is verkocht en niet meer in eigendom van de gemeente. De gemeente zou er bij de eigenaar wel op aan moeten dringen om de wildwaterbaan en het erbij horende complex zo snel mogelijk weer open te stellen."

WildWaterAcademie is het daar als belanghebbende natuurlijk volledig mee eens. Goed voor de sport in Zoetermeer, goed voor de werkgelegenheid en past in het nieuwe buitensportbeleid van de Gemeente Zoetermeer, wethouder Robin Paalvast. Wij staan klaar!
... See MoreSee Less